Τελικά υπάρχει τρόπος να πετύχουμε αδυνάτισμα στην κοιλία; Ναι υπάρχει. Αρχικά θα πρέπει να κατανοήσουμε το πρόβλημα αφού είναι αλληλένδετο με την δίαιτα.

Ας μην το κρύβουμε γυναίκες και άντρες προσπαθούν να χάσουν μερικά κιλάκια και σίγουρα δεν είναι κακό να προσέχουμε την σιλουέτα μας. Το αδυνάτισμα στην κοιλία δεν είναι απλή υπόθεση και χρειάζονται συγκεκριμένες τεχνικές ή δίαιτα για να το πετύχουμε έτσι ώστε να καταφέρουμε να έχουμε επίπεδη κοιλία.
Σε κάθε περίπτωση το αδυνάτισμα στην κοιλία περιλαμβάνει συγκεκριμένες τροφές αλλά και συχνή συγκεκριμένη άσκηση. Η κοιλία είναι ένα μέρος του σώματος που θέλουμε να διορθώσουμε αλλά η λήψη λανθασμένων τροφών και η καθιστική ζωή επιβαρύνουν την κατάσταση.

Αδυνάτισμα στην κοιλία

Το λοιπός στην κοιλία είναι μερικές φορές και επικίνδυνο για την υγεία μας. Για να μην κινδυνεύουμε από το συσσωρευμένο πάχος οι ειδικοί μας συμβουλεύουν να μετράμε την μέση μας και να μην υπερβαίνουν τα 95 εκατοστά για τις γυναίκες και τα 120 εκατοστά για τους άντρες.

Φυσικά αυτά τα νούμερα είναι ενδεικτικά και σχετίζονται άμεσα με το ύψος του ανθρώπινου σώματος. Αν συμβουλευτούμε έναν ειδικό τότε θα μας προτείνει δίαιτα που θα βοηθήσει στο αδυνάτισμα στην κοιλία. Αν θέλουμε λοιπόν αδυνάτισμα στην κοιλία θα πρέπει να έχουμε στο νου μας τις παρακάτω συμβουλές.

Προσοχή στην τροφή και το μαγείρεμα

Το κάλιο που υπάρχει στις τροφές όπως τα λαχανικά, τα φρούτα και οι πατάτες. Βοηθάει σε μεγάλο βαθμό στη διούρηση και στο ξεφούσκωμα γιατί είναι είναι υδατοδιαλυτό. Να θυμάστε δεν πρέπει να αφήνουμε τα λαχανικά πολλή ώρα στο νερό, ούτε να τα ταλαιπωρούμε πλένοντάς τα ή βράζοντάς τα μέσα σε πολλά νερά ή υγρά ή ακόμα και σάλτσες με χαμηλά λιπαρά.
Η σωστή κίνηση είναι να επιλέξουμε να τα καταναλώνουμε νωπά, ψητά στο φούρνο ή στη σχάρα και βραστά στον ατμό.
Θα πρέπει επίσης να αποφεύγουμε τις λιπαρές ουσίες όπως πχ το λάδι. Επίσης, θα πρέπει να περιορίσουμε στο ελάχιστο το αλάτι γιατί ευνοεί τα φουσκώματα και τις κατά κρατήσεις και για να νοστιμίζουμε τα πιάτα μας να χρησιμοποιούμε ρίγανη, λεμόνι, ξίδι, κρεμμύδι και διάφορα μυρωδικά. Μην ξεχνάτε ότι το λίπος είναι ο εχθρός μας αν θέλουμε να πετύχουμε αδυνάτισμα στην κοιλία.

Αδυνάτισμα στην κοιλία με σύμμαχο τον ύπνο

Όταν είμαστε σε δίαιτα γρήγορη τότε το ίδιο γρήγορα και καθημερινά καταπονείται και ο οργανισμός μας. Αν λείπει ύπνος το σώμα στρεσάρεται και εκκρίνει μερικές ουσίες όπως η κορτιζόλη και πολλαπλασιάζεται η αίσθηση της πείνας.

Με αυτόν τον τρόπο το σώμα αντιδρά και μπορεί να μας οδηγήσει έξω από το πρόγραμμα με το αδυνάτισμα που ακολουθούμε. Προσπαθούμε να κοιμόμαστε καθημερινά περίπου 8 με 9 ώρες, όχι με διακοπή, δηλαδή 2 ώρες το μεσημέρι και 6 την νύχτα.

Συνολικά το βράδυ πρέπει να κοιμόμαστε 8 με 9 ώρες. Πρέπει το σώμα μας να κάνει αυτήν την πολύωρη διακοπή κάθε μέρα ώστε να ανακτά δυνάμεις και να χαμηλώνουν τα επίπεδα των ορμονών.

Αδυνάτισμα στην κοιλία με νερό

Είναι η πιο βασική ουσία που χρειάζεται καθημερινά το ανθρώπινο σώμα. Το νερό βοηθά στο αδυνάτισμα και όχι μόνο στην κοιλία αλλά σε όλο το σώμα και προτείνεται από όλες τις δίαιτες , ακόμα στην δίαιτα express.

Κάθε μέρα θα πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό έτσι ώστε ο οργανισμός να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά. Προσοχή στις υπερβολές. Αν πίνουμε πολλά λίτρα νερό την ημέρα υπάρχει περίπτωση να αποβάλουμε τα αλκάλια και τους καταλύτες του σώματος.

Αν θέλεις ένα συνοδευτικό ρόφημα κατά την διάρκεια της ημέρας τότε υπάρχουν πολλές επιλογές οι όποιες θα βοηθήσουν στο αδυνάτισμα στην κοιλία. Το πράσινο τσάι είναι η πρώτη επιλογή ενώ ακολουθούν ή μέντα, ό δυόσμος, το χαμομήλι η άλλο αντίστοιχο.

Αδυνάτισμα στην κοιλία με άσκηση

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις αν θέλεις να αδυνατίσεις στην κοιλία είναι η άσκηση. Ειδικά αν η δουλιά σου είναι καθιστική θα πρέπει να κάνεις μερικές διακοπές ώστε να κάνεις ένα μικρό περίπατο. Ακόμα και 3 διακοπές στο οχτάωρο με 5 λεπτά περπάτημα θα ωφελήσουν αρκετά.
Φυσικά το απόγευμα δεν ξεχνάμε την αεροβική γυμναστική που χρειάζεται. 4 φορές την έβδομάδα είναι ικανοποιητικά ώστε να αρχίσεις να βλέπεις αποτέλεσμα. Επέλεξε το αερόμπικ ή το σπίν που είναι ιδανικά. Αν υπάρχει ο έξτρα χρόνος προπονήσου με χορό η ακόμα και κολύμβηση.

  • Αξιολόγηση άρθρου αδυνάτισμα στην κοιλία
4.8

Summary

Το νερό βοηθά στο αδυνάτισμα και όχι μόνο στην κοιλία αλλά σε όλο το σώμα και προτείνεται από όλες τις δίαιτες , ακόμα στην δίαιτα express.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Απαντήστε στο άρθρο

Please enter your comment!
Please enter your name here