Ψάχνοντας στο ίντερνετ για την πραγματική έννοια της λέξης δίαιτα , δυστυχώς δεν βρήκαμε πολλά πράγματα ή αποτελέσματα. Αν κάνετε και εσείς μια αναζήτηση στο Google θα βρείτε μια πληθώρα λέξεων, φράσεων και ορισμών.

Την περιτριγυρίζουν λέξεις όπως αδυνάτισμα, θερμίδες, χάπια αδυνατίσματος, γρήγορο αδυνάτισμα ή σκέτο αδυνάτισμα. Ταυτόχρονα θα αναζητήσετε τρόπους αδυνατίσματος από εκατοντάδες πηγές ίσως χωρίς αποτέλεσμα αν δεν συμβουλευτείτε πρώτα έναν ειδικό.

Η λέξη δίαιτα χρησιμοποιείται καθημερινά από τους συνανθρώπους μας, τα online περιοδικά, την τηλεόραση. Για να διαβάζετε αυτές τις γραμμές σημαίνει ότι έχετε αποφασίσει να χάσετε βάρος και προσπαθείτε να βρείτε μια δίαιτα που πιθανών να σας πείσει ότι μπορείτε να χάσετε 5 κιλά την εβδομάδα.

Ίσως όμως να ψάχνετε να βρείτε μια δίαιτα express που θα σας κάνει να χάσετε περισσότερα κιλά και σε λιγότερο διάστημα μία δίαιτα γρήγορα, ίσως και μια δίαιτα για απώλεια λίπους.

Δίαιτα

Είναι λάθος, οποιαδήποτε προσπάθεια γρήγορου αδυνατίσματος με δίαιτα που κάνει θαύματα δεν υπάρχει. Ότι και να διαβάσετε για τις περιβόητες δίαιτες express δεν ισχύουν. Το ανθρώπινο σώμα και ο μεταβολισμός δεν μπορούν να δουλέψουν για τον σκοπό της δίαιτας τόσο γρήγορα.

Σε κάθε περίπτωση μην μένετε μόνο σε συμβουλές που διαβάζετε, το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Οι διαιτολόγοι είναι οι πλέον αρμόδιοι ώστε να σας παρέχουν την σωστή εξέταση πριν την δίαιτα.

Θα παρακολουθούν την απώλεια βάρους και θα σας συμβουλεύουν σωστά. Η σωστή εξήγηση σε αυτό είναι ότι ο διαιτολόγος γνωρίζει ότι κάθε ανθρώπινο σώμα είναι ξεχωριστό και δεν δουλεύουν όλες οι δίαιτες σε όλους. Φυσικά ο τρόπος για αδυνάτισμα διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Κάθε άνθρωπος μέχρι την στιγμή που έχει καταλάβει ότι πρέπει να χάσει βάρος έχει καταναλώσει διαφορετικές τροφές από κάποιον άλλο και στο σώμα του έχουν αποθηκευτεί διαφορετικές ουσίες σε διαφορετικά επίπεδα.

Για αυτό τον λόγο ίσως θα έχετε παρατηρήσει ότι όταν ακολουθούμε μια δίαιτα που έχει αποτέλεσμα σε εμάς σε κάποιους άλλους δεν λειτουργεί. Όπως για παράδειγμα με μια δίαιτα χημική.

Πάμε λοιπόν να επιστρέψουμε στον όρο δίαιτα. Ο αρχαίος ορισμός της λέξης δίαιτα στην Ελληνική γλώσσα σημαίνει τρόπος ζωής και δεν συνδέεται με το αδυνάτισμα ή μόνο την διατροφή μας.

Αυτό σημαίνει ότι η λέξη δίαιτα είναι έμμεσα συνδεμένη με όλες τις άλλες καθημερινές μας ασχολίες. Την εργασία μας, τον ύπνο, τις φυσικές δραστηριότητες όπως λόγου χάρη ο αθλητισμός και όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν σαν παρονομαστή τον τόπο διαμονής.

Με μια κουβέντα η λέξη δίαιτα είναι το γενικό σύνολο του τρόπου ζωής σύμφωνα με την τροφή που καταναλώνει. Οπότε για να εξασφαλίσουμε μια ομαλή διατροφική κατάσταση τότε θα πρέπει να εντάξουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα για σωστή ολοκληρωμένη δίαιτα. Όπως  για παράδειγμα την πρωτεϊνική δίαιτα.

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, η δίαιτα δεν είναι στέρηση στην διατροφή, δεν είναι αποκοπή από τα λατρεμένα μας γεύματα. Φυσικά δεν είναι ισοδύναμο της πείνας αλλά ούτε μπορεί να συμβάλει αρνητικά στην αλλαγή των καθημερινών δραστηριοτήτων σας.

Τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα όταν είσαι σε δίαιτα

Εξωτερικά το πρώτο πράγμα που παρατηρείς το πρωί είναι ότι χάνεις βάρος. Βλέπεις αποτέλεσμα, εσωτερικά όμως στον ανθρώπινο οργανισμό η απώλεια βάρους είναι μια τεράστια διαδικασία. Θα πρέπει να κατανοήσετε ότι με την δίαιτα το ανθρώπινο σώμα κάνει χημικές διεργασίες και επηρεάζουν πολλούς τομείς.

Το πρώτο πράγμα που χάνεις όταν είσαι σε δίαιτα είναι υγρά. Την τελευταία φορά που ήσασταν σε δίαιτα διαπιστώσατε ότι τις πρώτες μέρες χάσατε γρήγορα πολλά κιλά. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι χάνετε το νερό.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανησυχήσετε διότι μπορεί να χαθούν μέχρι και 3 κιλά την πρώτη εβδομάδα, όπως σε κάποια δίαιτα εύκολη. Αλλά σημειώστε ότι αυτά τα χαμένα κιλά είναι νερο δεν είναι μάζα και μπορεί να τα αναπληρώσει πολύ γρήγορα ο ανθρώπινο οργανισμός.

Το δεύτερο που συμβαίνει όταν είσαι σε δίαιτα είναι ότι το σώμα χρειάζεται περισσότερη ξεκούραση. Όπως γράψαμε πιο πάνω το σώμα κάνει μεγάλη προσπάθεια να αντεπεξέλθει. Οπότε αν μπορείτε να ξεκλέψετε μερικές ώρες παραπάνω ύπνο την εβδομάδα θα είναι ιδανικά.

Αν νιώσετε ότι χρειάζεστε περισσότερη ενέργεια τότε δοκιμάστε να αθληθείτε λίγο. Για παράδειγμα ένας μικρός περίπατος είναι πολύ σημαντικός για το ανθρώπινο σώμα όταν είμαστε σε διάτα για να χάσουμε βάρος.

Οι βασικές αιτίες για δίαιτα

Οι αλλαγές που έχει υποστεί ο άνθρωπος από την τεχνολογία τα τελευταία χρόνια τον έχουν οδηγήσει στον καναπέ η την καρέκλα. Δυστυχώς η καθιστική ζωή είναι ο νούμερο ένα λόγος που έχουμε πάρει μερικά κιλάκια παραπάνω.

Ο δεύτερος λόγος είναι η κακή διατροφή. Οι εύκολες λύσεις μαγειρικής, το φαγητό τύπου πίτσες και σουβλάκια και γενικά το “γρήγορο” φαγητό έχουν συνδράμει στην αύξηση του βάρους. Είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να αρχίσετε να ψάχνετε τρόπους για ένα σωστό αδυνάτισμα.

Η έλλειψη του μέτρου στην διατροφή έχει συμβάλει έμμεσα στην αύξηση του βάρους και σε συνάρτηση με την ελλιπή ενημέρωση στα θέματα διατροφής έχουν κάνει το σώμα μας να υποφέρει από περιττά κιλά.

Δίαιτα και όχι υπερβολές

Προσπαθείτε να χάσετε βάρος, όχι πολύ και δημιουργήσετε προβλήματα στον οργανισμό σας. Μην κάνετε υπερβολικά πράγματα και πάντα να ακολουθείτε πιστά την δίαιτά σας. Σε κάθε περίπτωση να συμβουλεύεστε πάντα τον διαιτολόγο σας διότι είναι ο πλέον αρμόδιος για να σας βοηθήσει. Η υπερβολική απώλεια βάρους στον οργανισμό σας θα έχει καταστρεπτικά αποτελέσματα.

  • Αξιολόγηση άρθρου για την δίαιτα
4.9

Summary

Η έλλειψη του μέτρου στην διατροφή έχει συμβάλει έμμεσα στην αύξηση του βάρους και σε συνάρτηση με την ελλιπή ενημέρωση στα θέματα διατροφής έχουν κάνει το σώμα μας να υποφέρει από περιττά κιλά.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Απαντήστε στο άρθρο

Please enter your comment!
Please enter your name here