Αν τροφές που λαμβάνεις είναι οι σωστές γιατί να μην κάνεις αδυνάτισμα χωρίς διάτα; Αν δηλαδή θέλεις να διώξεις μερικά ελάχιστα κιλά δεν χρειάζεται να κάνεις ειδική δίαιτα διότι μπορείτε να το κάνετε με εύκολο τρόπο και χωρίς να δίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια στην γυμναστική που στο τέλος της ημέρας θα νιώθετε κόπωση.

Να θυμάστε το εξής, η όρεξή μας είναι σχετική με διάφορους οργανικούς παράγοντες που αφορούν τις τροφές που λαμβάνει ο ανθρώπινος οργανισμός καθημερινά. Πχ με μια διάτα εύκολα μπορούμε να ρυθμίζουμε αυτούς τους παράγοντες και να πάρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δηλαδή να χάσουμε τα μερικά κιλάκια που μας δυσκολεύουν.

Αδυνάτισμα χωρίς δίαιτα

Σε γενικές γραμμές δοκιμάστε να υποβάλετε στον εαυτό σας ότι δεν κάνετε δίαιτα αλλά όλο αυτό είναι ένα παιχνίδι. Διώξτε από το μυαλό σας την λέξη δίαιτα.

Αφοσιωθείτε στις τροφές και τα υγρά που μπορείτε να λαμβάνετε καθημερινά έτσι ώστε να καταφέρετε αδυνάτισμα χωρίς δίαιτα. Οι τροφές και τα υγρά είναι τα παρακάτω.

Τροφή με πρωτεΐνη

Όταν είμαστε στην διαδικασία της χώνευσης οι πρωτεΐνες ενισχύουν περισσότερο το μεταβολισμό. Μια πρωτεϊνική δίαιτα μπορεί να βοηθήσει αρκετά. Αν δεν θέλετε να μπείτε σε τέτοια διαδικασία τότε επιλέξτε τροφές που θα σας βοηθήσουν στο αδυνάτισμα χωρίς δίαιτα.

Τέτοιες τροφές είναι τα θαλασσινά, τα αυγά, η γαλοπούλα, τα γαλακτοκομικά, το χοιρινό και τα μανιτάρια. Η τροφή με πρωτεΐνες μπορεί να έχουν ευεργετικές ικανότητες για αδυνάτισμα στην κοιλία.

Μετρήστε τις μπουκιές σας

Σε κάθε γεύμα δοκιμάστε το εξής απλό. Ξεκινήστε μια μικρή ποσότητα φαγητού στο πιρούνι σας. Ξεκινήστε να την μασάτε πολλές φορές. Δηλαδή για το κρέας δοκιμάστε να την μασάτε πάνω από 15 φορές.

Το ίδιο κάντε για τα λαχανικά και τα υπόλοιπα συνοδευτικά. Αν ακολουθήστε αυτήν την συμβουλή θα παρατηρήσετε ότι νιώθετε περισσότερο κορεσμό και σιγά σιγά δοκιμάστε να μειώσετε την μερίδα του φαγητού.

Μην ξεχνάτε ότι ο εγκέφαλος χρειάζεται 25 λεπτά μέχρι να αντιληφθεί ότι έχουμε χορτάσει.

Πείτε νερό

Το νερό είναι η πιο σημαντική ουσία που πρέπει να λαμβάνουμε κάθε μέρα. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι πρέπει να πίνουμε πάνω από 2 λίτρα νερό την ημέρα. Με το νερό βοηθάμε τον οργανισμό να λειτουργεί σωστά.

Αν θέλετε να κάνετε αδυνάτισμα χωρίς δίαιτα τότε ξεκινήστε να πίνετε νερό. Προσοχή να μην το παρακάνετε διότι με μεγάλες ποσότητες νερού μπορεί να αποβάλετε από το σώμα χρήσιμες ουσίες.

Το χρώμιο και η κανέλα βοηθούν;

Αν τρόμε κανέλα μαζί με τις τροφές μας τότε με αυτόν τον τρόπο καθυστερούμε το χρόνο που χρειάζεται το στομάχι να εκκενώσει την τροφή.

Έτσι θα υπάρξει μια καθυστέρηση στην απορρόφηση των σακχάρων της τροφής και η κανέλα θα μας βοηθήσει να νιώθουμε χορτάτοι. Το χρώμιο βοηθά και αυτό αρκεί να το καταναλώσετε με τις τροφές που το περιέχουν.

Οι τροφές αυτές είναι η ντομάτα, τα μανιτάρια, οι ξηροί καρποί, τα θαλασσινά, το αλεύρι ολικής άλεσης. Αφήσαμε τελευταία τα αχλάδια, τα οστρακοειδή και την βρώμη.

Τα αυγά για το αδυνάτισμα

Είναι η πιο ισορροπημένη διατροφή που μπορείτε να κάνετε αν την συνοδεύετε με αυγά. Διότι είναι πολύ πλούσια σε πρωτεΐνες και μπορούν να σας κάνουν να αισθάνεστε χορτασμένοι με μικρή κατανάλωση.

Να θυμάστε ότι τα αυγά είναι ιδανικά για αδυνάτισμα χωρίς δίαιτα διότι περιέχουν πλούσια θρεπτικά συστατικά.

  • Αξιολόγηση άρθρου αδυνάτισμα χωρίς δίαιτα
4.9

Summary

Διώξτε από το μυαλό σας την λέξη δίαιτα και αφοσιωθείτε στις τροφές και τα υγρά που μπορείτε να λαμβάνετε καθημερινά έτσι ώστε να καταφέρετε αδυνάτισμα χωρίς δίαιτα.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Απαντήστε στο άρθρο

Please enter your comment!
Please enter your name here