Ο μεγαλύτερος παράγοντας στο αδυνάτισμα είναι ο μεταβολισμός. Ο μεταβολισμός είναι καλός όταν μπορεί να μετατρέπει τις θερμίδες που λαμβάνουμε σε ενέργεια και δεν τις αφήνει να αποθηκευτούν μέσα στο σώμα.

Όταν όμως είναι κακός τότε στέλνει τις θερμίδες στις λιπαποθήκες με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα κιλά μας και να ψάχνουμε τρόπους για ένα καλό αδυνάτισμα.

Τρώω μια φορά την ημέρα γιατί παχαίνω;

Σίγουρα θα έχετε ακούσει από γνωστούς και φίλους ότι ενώ τρώνε μόνο μια φορά την ημέρα να παίρνουν βάρος να παχαίνουν και να ψάχνουν τρόπους για να αδυνατίσουν . Γιατί τότε παχαίνουν και ψάχνουν για αδυνάτισμα και διάφορους τρόπους για να κάνουν δίαιτα;

Οι διατροφολόγοι και οι διαιτολόγοι απαντούν ότι όταν λαμβάνουμε τις θερμίδες από ένα γεύμα τότε το σώμα μας δεν μπορεί να τις επεξεργαστεί εύκολα η σχεδόν καθόλου.

Με λίγα λόγια κάθε φορά που τρώμε ο ανθρώπινος οργανισμός αξιοποιεί τις 400 θερμίδες. Οι υπόλοιπες δεν επεξεργάζονται και δεν καίγονται αλλά αποθηκεύονται στις λίπαποθηκες ως λίπος.

Μια καλή συμβουλή για αδυνάτισμα είναι να τρώτε πολλά περισσότερα γεύματα αντί για ένα αλλά με μικρότερες ποσότητες. Με αυτόν τον τρόπο θα νιώθετε συνέχεια κορεσμό αλλά θα έχετε και ενέργεια.

Φυσικά με αυτόν τον τρόπο θα καταναλώνετε γρήγορα τις θερμίδες που κερδίζετε από τα μικρά γεύματα και δεν θα αποθηκεύονται στο σώμα. Με ένα καλό προγραμματισμό φροντίστε τα γεύματα σας να μην ξεπερνάνε τα 5, ένα κάθε 3 ώρες είναι ένα καλό ποσοστό.

Φροντίστε έτσι ώστε κάθε γεύμα να μην ξεπερνά τις 300 θερμίδες και με αυτόν τον εύκολο τρόπο θα συντηρείται στα σωστά κιλά το σώμα σας και δεν θα χρειάζεται να ψάχνετε για δίαιτα ή τρόπους για αδυνάτισμα.

Αδυνάτισμα

Οπότε λοιπόν με την λέξη αδυνάτισμα εννοούμε όλη την χημική διαδικασία που υποβάλλεται ο ανθρώπινος οργανισμός για να καταφέρει να χάσει βάρος.

Αν ακολουθήσουμε ένα σωστό πρόγραμμα δίαιτας και αν αυξήσουμε την σωματική άσκηση τότε θα καταφέρουμε να κάνουμε τον οργανισμό μας να κάψει τις παραπάνω αποθηκευμένες θερμίδες. Ο σωστός τρόπος είναι να χάσουμε βάρος αργά και σταθερά, ίσως με μία πρωτεϊνική δίαιτα.

Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία με δίαιτα χημική η άλλου τύπου ίσως καταστεί επικίνδυνη για τον οργανισμό και πάντα μια δίαιτα θα πρέπει να συμβουλευόμαστε τον διαιτολόγο μας και να μην δοκιμάζουμε έτσι απλά διαφορές δίαιτες που μας προτείνουν.

Για σωστό αδυνάτισμα προσθέστε πρωτεΐνες

Μέχρι πριν μερικά χρόνια οι ειδικοί πίστευαν ότι η δίαιτα που παρείχε μόνο πρωτεϊνούχες τροφές ήταν ιδανική. Πλέον αυτό δεν ισχύει διότι κάθε γεύμα πρέπει να περιέχει πρωτεΐνες.

Στις μέρες μας οι ειδικοί πιστεύουν ότι η λήψη πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα είναι απαραίτητη και πρέπει να συνδυάζεται και με άλλες τροφές και όσο το δυνατόν πιο συχνά αλλά με μέτρο.

Μην αμελείτε την λήψη πρωτεΐνης σε καμιά περίπτωση. Μάλιστα υπάρχου ν δίαιτες πρωτεΐνης και μπορείτε να διαβάσετε σχετικά εδώ και είναι σίγουρο ότι μπορούν να σας βοηθήσουν στο αδυνάτισμα.

Αδυνάτισμα και ύπνος

Λόγων των σημερινών δυσκολιών και υποχρεώσεων ο καλός ύπνος είναι σε δεύτερη μοίρα. Δύστυχος έχει υποτιμηθεί απο πολλούς ανθρώπους αλλά στο αδυνάτισμα είναι πολύ σημαντικός.

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι ο καλός ύπνος μπορούν να βοηθήσουν στο αδυνάτισμα και είναι εξίσου σημαντικός με την λήψη των υγιεινών τροφών της δίαιτας και την άσκηση.

Σε γενικές γραμμές οι παραπάνω έρευνες δείχνουν ότι ο ύπνος είναι μεγάλος παράγοντας για την παχυσαρκία αλλά δυνατό εφόδιο για το αδυνάτισμα. Ειδικά σε μία δίαιτα express.

Όποια διάτα και νά ακολουθήσετε σε συνάρτηση με ένα καλό ύπνο τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα γιατί ο ύπνος στο αδυνάτισμα βοηθά στην ορθότερη λειτουργία του οργανισμού.

Αδυνάτισμα και πρωινό γεύμα

Το έχετε ακούσει σίγουρα, όσο και να φάτε το πρωί ο οργανισμός θα βρει τρόπο να κάψει αρκετές θερμίδες. Είναι αλήθεια. Όσο και παράλογο να ακούγεται το πρωί μπορούμε να φάμε ότι θέλουμε και χωρίς να στερηθούμε τίποτα.

Αν ψάχνετε για αδυνάτισμα τότε θα έχει πέσει το μάτι σας σε δίαιτες που έχουν πλούσιο πρωινό. Να έχετε στο μυαλό σας ότι είναι καλύτερα να έχετε τον οργανισμός σας χορτάτο το πρωί παρά να τον αφήσετε να πεινάει. Προσοχή όταν κάνετε δίαιτα χημική ή εάν επιλέξατε να κάνετε δίαιτα γρήγορα.

Η βασική αιτία είναι ότι την νύχτα ο οργανισμός κοιμάται διότι το σώμα καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει λήψη τροφής και θα πρέπει να σταματήσει να κάνει καύσεις για να μην εξαντλήσει όλη την ενέργεια.

Ο μεταβολισμός σταματάει τις καύσεις για να το προστατεύσει και παραμένει σε αυτή την κατάσταση μέχρι να τροφοδοτηθεί και πάλι με καινούργιο γεύμα. Θα συνεχίσει να «κοιμάται» μέχρι να φάτε κάτι. Όποτε, γευματίστε όσο πιο γρήγορα μπορείτε ώστε να τον ξυπνήσετε.

Αδυνάτισμα και σάκχαρο

όταν λαμβάνουμε μια τροφή που περιλαμβάνει ποσότητες ζάχαρης τότε τα ποσοστά σακχάρου αυξάνονται γρήγορα το αποτέλεσμα είναι πρόκληση υπογλυκαιμίας ως αντίδραση στην απότομη αύξηση του σακχάρου.

Αυτήν την λειτουργία την κάνει ο οργανισμός και αμέσως μετά θα παρατηρήσετε ότι έρχεται το αίσθημα της πείνας. Ας υποθέσουμε ότι τρώμε ένα μικρό κομμάτι τούρτα.

Στα πρώτα λεπτά θα θέλετε να φάτε άλλο ένα αλλά το σάκχαρο θα αυξηθεί γρήγορα και μετά θα πέσει απότομα. Με αυτό ο οργανισμός θα ζητήσει νέο κομμάτι τούρτα ή άλλη τροφή. Συμβουλεύουμε κατά το αδυνάτισμα να αποφεύγετε να τρώτε τροφές που αυξάνουν απότομα το σάκχαρο. Ενώ συμβουλευτείτε τον διαιτολόγο σας ώστε να σας προτείνει την ιδανική δίαιτα που ταιριάζει στον οργανισμό σας.

  • Αξιολόγηση άρθρου για το αδυνάτισμα
4.8

Summary

θα έχετε ακούσει από γνωστούς και φίλους ότι ενώ τρώνε μόνο μια φορά την ημέρα να παίρνουν βάρος να παχαίνουν και να ψάχνουν τρόπους για να αδυνατίσουν. Δώστε μεγάλη προσοχή και συμβουλευτείτε έναν ειδικό διαιτολόγο.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Απαντήστε στο άρθρο

Please enter your comment!
Please enter your name here